VRIJ! Cirque de la Liberte


It is always the unexpected that happens,
both in moving pictures and in real life
- Charles Chaplin

De voorstelling: VRIJ!

Origineel idee geschreven en geregisseerd door: Helena Bittencourt en Goos Meeuwsen Originele partituur en compositie: Joao Bittencourt Een productie van: stichting touchstones/Cirque de la Liberté en Wildflakketjes Uitvoering: Helena Bittencourt / Goos Meeuwsen / Joao Bittencourt / Miguel Boelens / Olivier Kriek Techniek: Rutger Drenth Decor, kostuums, props: Géraldine Lodders Binnenscherm schilderij: Ellen Windhorst Consultatie decor: Sascha van Riel Gerealiseerd met steun van: Gemeente Arnhem / Provincie Gelderland / Kickstart Cultuur-fonds / Dullertsstichting Burger en Nieuwe Weeshuis /Kohlmannstichting / Vrienden van Theater Arnhem en diverse sponsoren


Een levend bioscoopscherm

Uit de wereld van de zwart-witte stomme film, twee personages, een koppel, zitten opgesloten in een korte film van hun dagelijks leven die zich keer op keer herhaalt. Buiten het ‘scherm’ spelen twee multi-instrumentale muzikanten muziek en in combinatie met de nodige ter plekke geproduceerde geluidseffecten volgen ze de acties van de twee personages. Het koppel begint zich langzaam te beseffen dat ze in een “loop” zitten en gaat op zoek naar uitwegen, naar een verbinding met de buitenwereld.


VRIJ! is een clowneske reflectie op vrijheid, niet alleen ruimtelijk gezien, in de zin van opgesloten zitten, maar ook verhalend: Een onderzoek naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van herhalingen in het dagelijks leven en de invloed daarvan op ons gedrag. Geïnspireerd op de restricties die we allemaal hebben ondervonden, wordt op surrealistische, evenwel toegankelijke en herkenbare, wijze deze realiteit tegemoet getreden met een grote dosis humor en prachtige muziek.


verslag facebook